פיברומיאלגיה הינה אוסף סימפטומים המתבטאים בכאבי שרירים מפושטים המלווים בתשישות. פיברומיאלגיה היא מחלה של השרירים והרקמות הרכות ואינה פוגעת במפרקים. המונח myalgia מתייחס לכאב ממקור שרירי ולא מפרקי. במצב של פיברומיאלגיה אין מדובר בדלקת של השריר – Myositis ולכן לא יימצאו תאי דלקת בבדיקות דם.
פיברומיאלגיה הינה אוסף סימפטומים המתבטאים בכאבי שרירים מפושטים המלווים בתשישות. פיברומיאלגיה היא מחלה של השרירים והרקמות הרכות ואינה פוגעת במפרקים. המונח myalgia מתייחס לכאב ממקור שרירי ולא מפרקי. במצב של פיברומיאלגיה אין מדובר בדלקת של השריר – Myositis ולכן לא יימצאו תאי דלקת בבדיקות דם.
אם אתם סובלים מפיברומיאלגיה חשוב שתדעו – הטיפול בדיקור סיני מהווה פתרון מצוין עבורכם. צרו קשר כבר עכשיו בכדי לקבוע תור במרפאה במרכז או בשרון.
פיברומיאלגיה – תסמינים נפוצים:
כאב– זהו התסמין הנפוץ ביותר אצל חולי פיברומיאלגיה. הכאב נפוץ באזור הכתפיים, הצוואר, החזה, הירכיים והגב התחתון, אך יכול להופיע בכל הגוף.
הכאב אצל חולי פיברומיאלגיה אינו קבוע ומשתנה הן בעוצמתו והן במיקום בהתאם לגורמים שונים כגון לחץ נפשי, כעס, פעילות גופנית, מזג אוויר, חוסר שינה ועוד…
הכאב יכול לנוע מכאב עמום ועד כאב חמור ביותר, שמאופיין בהיותו לרוב דו צידי ובכך שלא נמצאה לו סיבה בבדיקות הסטנדרטיות. בדיקות מקיפות באזורי הכאב יגלו רגישות יתר בנקודות ספציפיות בשרירים.
עייפות כרונית וקשיי שינה – אחוז גדול של החולים בפיברומיאלגיה יסבלו גם מעייפות קלה עד קשה ביותר, המלווה בקושי בתנועה ותשישות כרונית. זהו מצב הדומה מאוד ל"מחלת היאפים" או בשמה המקצועי chronic fatigue syndrome- cfs. חשוב לציין כי בגלל הדמיון הרב בין שתי המחלות פעמים רבות רופאים במהלך אבחון מבלבלים בין האחת לשנייה.
העייפות הכרונית של חולי פיברומיאלגיה מתבטאת, בן השאר, בכך שהם מתעוררים משנת הלילה בתחושת עייפות, וזאת ללא קשר לכמות שעות השינה.
תסמינים נפוצים נוספים אצל חולי פיברומיאלגיה הם: שינויי מצב רוח, תחושת דכדוך או דיכאון, חוסר ריכוז כללי, כאבי ראש וצוואר, מיגרנות, כאב בטן, שלשול ועצירות לסירוגין, רגישות לחום וקור, תסמונת המעי הרגיז.
כיצד ניתן לאבחן פיברומלאגיה?
כיום אין שום בדיקה המאפשרת זיהוי של פיברומיאלגיה. האבחון נעשה על סמך שלילה של מחלות דומות אחרות ומציאת רגישות ב11 מתוך 18 אזורי רגישות בגוף שמאפיינים פיברומיאלגיה.
מהם הגורמים לפיברומיאלגיה?
מצבי לחץ, טראומה או כעס מתמשך, עייפות ממושכת, אנמיה או טראומה פיזית, מחלה וויראלית, תאונה עם פגיעה בעמוד שדרה או צוואר, כל אלו יכולים להוות זרז להופעת פיברומיאלגיה.
כיצד מטפלת הרפואה המערבית בחולי פיברומיאלגיה?
הטיפול התרופתי נותן דגש לסימפטומים המרכזיים, אך לא יודע כיצד לטפל בשורש הבעיה.
חשוב לדעת שתרופות אנטי דלקתיות אינן יעילות בחולי פיברומיאלגיה.
חשוב לדעת- פיברומיאלגיה הינה מחלה בה סיכויי ההחלמה, בעזרת טיפול מתאים, גבוהים במיוחד!
דיקור סיני ופיברומיאלגיה:
מבחינת דיקור סיני פיברומיאלגיה הנה מחלה שמבוססת על חולשה של דם ואנרגית הכבד והCHONG (זהו המרידיאן העמוק שנקרא גם "ים הדם") עם התבטאות ברמת השרירים ורקמות החיבור. הרפואה הסינית רואה קשר ישיר בין פיברומיאלגיה לבין טראומות פיזיות ורגשיות, כמו גם התשה כרונית ועייפות. טיפול בדיקור סיני נותן תוצאות טובות מאד במצבי פיברומיאלגיה ומזרז את זמן הריפוי הארוך לו נזקק בד"כ אדם שסובל מפיברומיאלגיה.
טיפול באמצעות דיקור סיני יכלול מתן דגש על מספר נושאים עיקריים והם:
חיזוק אנרגית הכבד, הדם והכליות כבסיס.
טיפול ברמת השריר – טיפול בכאב, טיפול זה כולל דיקור סיני ושיאצו.
טיפול במצב הנפשי – דיקור סיני יעיל ביותר בטיפול במצב הנפשי שבו מצוי האדם שסובל מפיברומיאלגיה. לעיתים מדובר במצבי דיכאון, עייפות או כעס כרוני.
שיפור איכות השינה – הטיפול בדיקור סיני ייתן דגש גם על שיפור איכות השינה, זאת מתוך ההכרה בחשיבות השינה לחיזוק הגוף, הדם ומערכת החיסון.
בנוסף לדיקור סיני יינתן דגש על לימוד טכניקות הרפית מתחים נפשיים וטכניקות הרפיה לשרירים, כמו גם התעמלות אירובית שמשפרת סיבולת לב ריאה.
רחצה במרחצאות חמים ובים המלח הוכחה כמקלה על הכאב בחולי פיברומיאלגיה.
בברכת רפואה שלמה, עוז שבתיאלי