אנטיביוטיקה- קבוצת תרופות המשמשות לקטול או לעקב התפתחות של מיקרואורגניזמים בגוף. מיקרואורגניזמים הם יצורים שלא ניתן לראותם בעין וכוללים חיידקים, וירוסים, חלק מסוגי הפטריות ועוד. במקור יוצרו התרופות האנטיביוטיות ממיקרואורגניזמים אך כיום מיוצרות רובן המכריע באופן סינטטי.
אנטיביוטיקה- קבוצת תרופות המשמשות לקטול או לעקב התפתחות של מיקרואורגניזמים בגוף. מיקרואורגניזמים הם יצורים שלא ניתן לראותם בעין וכוללים חיידקים, וירוסים, חלק מסוגי הפטריות ועוד. במקור יוצרו התרופות האנטיביוטיות ממיקרואורגניזמים אך כיום מיוצרות רובן המכריע באופן סינטטי.
השימוש באנטיביוטיקה נעשה בכדי לטפל בזיהומים הנגרמים על ידי מיקרואורגניזמים ספציפיים, בדרך כלל חיידקים או פטריות. השימוש באנטיביוטיקה אינו יעיל, ואף פוגע, כאשר סיבת המחלה היא ויראלית (נגרמת על ידי וירוס).
הטיפול האנטיביוטי הוא רחב טווח ופוגע בנוסף לגורם הפתוגני הספציפי, גם באוכלוסיות של מיקרואורגניזמים חיוביים בגוף. אוכלוסיות אלו חיות בהרמוניה עם גוף האדם ועוזרות לו בתהליכי היום יום במערכות העיכול, שתן וכ"ו… פגיעה באוכלוסיות "חברותיות" אלו פוגעת למעשה באדם עצמו וזאת על ידי שינוי מערך האוכלוסייה של החיידקים החיוביים ,ועל ידי כך, נתינת אפשרות להתפתחות של אוכלוסיות פחות רצויות, מה שיכול לאורך זמן, לגרום למחלות אחרות .
נהוג לתת לחולים שהשתמשו באנטיביוטיקה משלים תזונה בשם אסידופולוס, שהוא בעצם כמות גדולה של חיידקים ידידותיים לגוף שחיים במעיים ונפגעים מלקיחת אנטיביוטיקה. חיידקים אלו ניתן לקבל גם דרך יוגורטים המועשרים בחיידקים פרוביוטים.
כיום השימוש בתרופות אנטיביוטיות במערב הוא גבוהה מאוד ובמקרים רבים ניתן ללא כל צורך.
לפי סטטיסטיקות של האיגוד האמריקאי לרפואה פנימית כ75% מכלל הסיבות למתן אנטיביוטיקה הם עקב מחלות בדרכי הנשימה העליונות, וזאת למרות הן שרוב מחלות דרכי הנשימה הן ממקור נגיפי ולכן אינן מוטבות עקב טיפול אנטיביוטי. עקב כך, ממליץ האיגוד לרופאים לטפל בדלקות בדרכי הנשימה, ברונכיטיס, סינוסיטיס דלקות בלוע ועוד, באמצעות תרופות שאינן זקוקות למרשם רופא,וזאת תוך הסבר מדויק לחולה על סיבת המחלה ודרכי התמודדות איתה.
הדבר נכון לגבי מטופלים עם מערכת חיסון בריאה ושאינם חולים במחלה אחרת שעלולה לסכן את בריאותם.
במקרים של מטופלים מעל גיל 65 יש לבדוק היטב את מצב מערכת החיסון לפני קבלת החלטה לגבי דרך טיפול.
מחלות זיהומיות אלו עוברות בעזרת טיפול נכון בדרך כלל בתוך שבועיים.
מחקר שעסק בטיפול אנטיביוטי בילדים החולים בסינוסיטיס מצא שאין הבדל משמעותי בזמן ההחלמה בין ילדים שטופלו באנטיביוטיקה לבין כאלו שלא. החוקרים בדקו 180 ילדים שאובחנו כחולים בסינוסיטיס. הם חולקו לשלוש קבוצות- הקבוצות הראשונה והשנייה קיבלו טיפול אנטיביוטי והשלישית כדורי פלסבו (דמה). אורך ההחלמה של שלושת הקבוצות היה זהה.
רפואה סינית והתייחסותה לאנטיביוטיקה:
חשוב להקדים ולומר כי האנטיביוטיקה מהווה את אחת מהתרופות החשובות ביותר של העידן המודרני ואת אחת מהסיבות להארכת תוחלת ואיכות החיים בעולם המערבי,אולם יחד עם זאת, למטבע יש יותר מצד אחד.
ברמה האנרגטית ניתן להתייחס לאנטיביוטיקה כגורם קר שמוחדר למערכת.
האנטיביוטיקה מטפלת במגוון מחלות שהמשותף להם זה חום ודלקתיות שנוצרים במערכות שונות בגוף.
מערכת החיסון היא זו שיוצרת את החום והדלקתיות במטרה להתמודד עם הגורמים הספציפיים שחדרו לגוף ואיימו להוציאו מאיזון. העלאה מסיבית של חום הגוף נועדה לקטול את הגורם הזר ולהחזיר את השקט למערכת. פעולה זו היא טבעית אולם לפעמים הגורם הזר חזק ביחס למצב הגוף ברגע נתון- ואז מתהווה מחלה.
השפעת הטיפול האנטיביוטי מבחינה אנרגטית:
האנטיביוטיקה סותרת את החום הרב ששורר במערכת ובעצם מכניסה אנרגיה של קור, וזה בנוסף על הקור המקורי של החיידקים שגרמו מלכתחילה לסימפטומים.
לאחר טיפול אנטיביוטי נוצר מצב שבו החיידק והאנטיביוטיקה עצמה גורמים לקור שנתקע במערכת. קור זה גורם לגוף לצאת מאיזון, ולאורך זמן ובשימוש חוזר באנטיביוטיקה יכול לגרום למצבים של מחלות כרוניות.
ללא הבנה עמוקה של האנרגטיקה הפיזיולוגית של גוף האדם והחיצון שמשפיע עליו, יהיה קשה מאוד לקשר בין אותה "מחלה זניחה" שנפטרה על ידי טיפול אנטיביוטי ,לבין הופעת תופעות לוואי ומחלות כרוניות בהמשך.
אין הדבר אומר שמתן אנטיביוטי הוא מיותר ופוגע באופן גורף, אלא שחשוב להיות עם היד על הדופק ולהשתמש בתרופה רק בזמן הצורך!!!
הכבד והכליות הם האיברים הראשיים שאמורים להתמודד עם התמונה החדשה וזאת מכיוון שהכבד אחראי על ניקוי המערכת מתרופות וגורמים זרים אחרים, לכליות יש חשיבות בניקוי הגוף מרעלים וזאת בנוסף ליצירת האש המקורית בגוף- אש החיים.
הפגיעה בשני איברים אלו יכולה לגרום למגוון חדש של סימפטומים שאינם מקושרים באופן ישיר למחלה האקוטית אולם יכולים לגרום לנזק רב.
שימוש רב באנטיביוטיקה לאורך שנים ובילדות יכול לגרום למחלות כרוניות שונות שיתפרצו בגילאים מאוחרים יותר.
הטיפול ברפואה הסינית בהקשר זה מתחלק לשני מצבים:
מצב אקוטי– כשהמטופל עדיין לא קיבל טיפול אנטיביוטי, ובהמלצת רופא הוסבר לו שעדיף למצוא טיפול חלופי יעיל יותר, אז הדגש בטיפול יהיה בעזרה למערכת החיסון בהתמודדות עם הפתוגן החיצוני שחדר למערכת.
במצב זה ניתן להיעזר במספר מוצרים טבעיים כמו שמן אורגנו , GSE– מיצוי זרעי אשכוליות, פורמולת צמחים סינית ברקיחה אישית ודיקור סיני.
מצב כרוני– הטיפול לאחר המחלה, טיפול בשרידי האנטיביוטיקה שנשארו בגוף ומחלישים אותו, חיזוק המערכת וחידוש האיזון בין החיידקים החיוביים והגוף. טיפול זה יכול להיעשות גם שנים לאחר שימוש באנטיביוטיקה וזאת במידת הצורך המשתנה מאדם לאדם.
במצב זה עיקר הטיפול יהיה בהתאם למצב הספציפי וההיסטוריה הרפואית ויערב דיקור סיני ופורמולת צמחים סינית ברקיחה אישית.
סיכום–
אין ספק שאנטיביוטיקה הינה אחת מהתרופות החשובות ביותר בעידן המודרני, ואחראית ישירה על שיפור רמת ואורך החיים בעולם. אולם חשוב לזכור כי השימוש באנטיביוטיקה חייב להיות זהיר ובמידת הצורך בלבד.